Menu & Search

HELP mijn koffer gaat niet dicht..

Schermafbeelding 2016-01-20 om 14.39.03

Morgen vertrek ik naar Kaap Verdië voor een weekje vakantie. Mijn koffer staat zo goed als klaar maar ik wilde graag wat tips met jullie delen voor het inpakken van je koffer. Altijd als ik op vakantie ga, blijkt dat achteraf dat de helft van alles wat ik heb meegenomen ongebruikt in je koffer heeft gelegen. Op vakantie doe je vaak ook nog wat aankoopjes en dan krijg je met geen mogelijkheid je overvolle koffer dicht. Het enige wat je dan nog kunt doen is met je hele gewicht op je koffer gaan zitten en proberen hem dicht te krijgen. Komt deze situatie je bekend voor? Neem dan snel een kijkje naar mijn tips!

 

1. MAAK EEN LIJSTJE

Als je alles maar spontaan in je koffer duwt wat je denkt nodig te hebben, is de kans groot dat je een te volle koffer hebt. Maak van tevoren een lijstje met alle essentials die je nodig hebt. Hierdoor heb je ook veel meer rust en is de kans veel kleiner dat je iets vergeet. Ik maak mijn lijstje of in de Wunderlist app of gewoon in een notitieboekje.

2. MAAK SETJES

Maak van tevoren setjes die je kunt dragen. Zorg ervoor dat je een broek op verschillende manieren kunt combineren. Op deze wijze weet je zeker dat je niet met losse kledingstukken zit die je niet draagt omdat je ze niet weet te combineren. Bedenk thuis al wat je wilt dragen en neem bijvoorbeeld 2 keuzemogelijkheden mee.

3. WEES KRITISCH

Natuurlijk bedenk je je tijdens het inpakken van alles en nog wat. Het liefste wil je op elke situatie goed voorbereid zijn en neem je graag je hele garderobe inclusief alle accessoires mee. Tel even hoeveel dagen je weg gaat en welke kleding je nu echt het meeste zal dragen op vakantie. Moet je echt zoveel pumps meenemen als je bijna de hele week op slippertjes loopt? Heb je echt 3 lange broeken nodig als het 35 graden is? Wees kritisch en er valt waarschijnlijk al flink wat af.

4. GA VOOR ACCESSOIRES

Kies een paar goede basics. Neem dan veel accessoires mee om je outfit mee te stylen, zoals armbanden, kettingen en sjaals.

5. KLEINE VERPAKKINGEN

Neem kleine verpakkingen mee voor je shampoo, douchegel, bodylotion. Het scheelt een hoop ruimte en kilo’s. Als je samen met vriendinnen gaat kun je ook afspreken dat de een shampoo meeneemt, de ander bodylotion en jij douchegel.

6. CHECK KILO’S

Kijk voor je vertrek goed hoeveel kilo’s je mee mag nemen. Vliegtuigmaatschappijen checken steeds strenger en rekenen hoge tarieven voor teveel bagage. Je mag gelukkig altijd een handbagage koffer van 10kg meenemen. Boek op de terugweg extra kilo’s bij je boeking. Dan kun je op vakantie lekker shoppen!

7. VLIEGTUIGKLEDING

Draag je warmste en zwaarste kleding in het vliegtuig. Dit scheelt weer ruimte en kilo’s en in een vliegtuig is het vaak koud.

Dit waren mijn koffer inpak tips! Hopelijk heb je er iets aan. Heb jezelf nog een goede tip? Laat het mij weten.

Manon Mestrom
Related article
Pink Lover

Pink Lover

  Sinds kort heb ik een nieuwe telefoon, de iPhone…

Lekker Zwart/Wit

Lekker Zwart/Wit

Baby Pink & Blue

Baby Pink & Blue

Type uw zoekwoord en druk op enter